Yaşam

Sapancalı Başkan ERTUĞ’dan’ Dünya Engelliler Haftası’ mesajı

Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Ertuğ; her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlama ‘Dünya Engelliler Haftası‘nın başladığını duyurdu. Her güne ayrı bir etkinlik Tüm..

Sapancalı Başkan ERTUĞ’dan’ Dünya Engelliler Haftası’ mesajı

Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Ertuğ; her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlama ‘Dünya Engelliler Haftası‘nın başladığını duyurdu.

Her güne ayrı bir etkinlik

Tüm Dünya’ daki engelli bireylere özel olan bu haftada her yıl çeşitli etkiniklerle kutlansa da bu senede Koronavirüs salgını nedeniyle etkinlikler yapamayacakları belirten Başkan Cemil Ertuğ; “Engelliler Haftası, 10 – 16 Mayıs tarihlerinde kutlanmaktadır. Dünya Engelliler Haftası; Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Engelliler Haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesinde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır. Okullarda her gün ayrı bir engellilik konusu işle­nir. Engellileri Koruma Millî Koordinasyonu Kurulu; haftanın değerlendirilmesi için aşağıdaki programın uygulanmasını kararlaştırmıştır:
10 Mayıs Engelliler Haftası’nın açılışı.
11 Mayıs Görmeyenler Günü.
12 Mayıs İşitme ve Konuşma Kusurluları Günü.
13 Mayıs Ortopedik Engelliler Günü.
14 Mayıs Zeka ve Ruhsal Engelliler Günü.
15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Günü.
16 Mayıs Engelliler Haftasına Genel Bakış.
Bu yılda, Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak, ilçemiz sahiline Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettiğimiz ve kazandırdığımız engelli tuvaleti ile kısa sürede sahile gelecek olan akülü şarz istasyonu da Sapanca sahilimizde olacaktır” dedi

Yer bekliyoruz”

Engelsiz kafemiz için ilçemizin sahilinde yer tahsisi beklemekteyiz” diyen Başkan Cemil Ertuğ; “Bu konuda Sapanca ilçe parti teşkilatlarının olumlu yönde desteğini almamıza rağmen Sapanca Belediye Başkanlığı’ndan halen bir adım atılmadığını belirtmek istiyorum. Kesinlikle bu konuyu çözüme kavuşturmasını Sapanca Belediye Başkanımız Sayın Özcan Özen’ den bekliyoruz. Bu konun da İnşallah takipçisi olacak, birlikte başaracağız İnşallah” dedi.

“Faaliyetlere kaldığı yerden devam edeceğiz”

Anneler ve Engelliler Günü kutlu olsun
Pandemi sonrası faaliyetlerine kaldıkları yerden devam edeceklerini ifade eden Başkan Ertuğ; “Biz ardımızda; her engelli vatandaşlarımızın faydalanabileceği kalıcı hizmetler bırakmak isteyen bir derneğiz pandemi sonrası nasipse dev organizasyonlarla sosyal etkinliklerde yapacağız. Rehabilitasyon Merkezi ve Sosyal Tesis Projemizi ilçemize kazandırmak içinde pandemi sonrası mücadelemize devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftamızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Daha sağlıklı engelsiz bir Dünya’da nice engelliler haftası kutlamamızı umud ediyorum. Ayrıca 9 Mayıs Anneler günü olması münasebetiyle Öncelikle Şehit ve Gazi Engelli ve Sağlık Çalışanı Anneleri olmak üzere bütün annelerin gününü en kalbi duygularımla kutlar ellerinden öperim. Unutmayalım Peygamber Efendimizin ‘Cennet Anne’lerin ayakları altındadır’ hadise son verirken, bütün engel gruplarımızın engelliler haftası kutlu olsun” diyerek, duygularını dile getirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL