Sakarya’da pandemiye karşı tedbir amacıyla kapalı tutulan iş yerlerinin ayakta kalması adına iş dünyası temsilcileri tek ses oldu. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, ilin önde gelen ekonomi tabanlı sivil..
Sakarya’da pandemiye karşı tedbir amacıyla kapalı tutulan iş yerlerinin ayakta kalması adına iş dünyası temsilcileri tek ses oldu.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, ilin önde gelen ekonomi tabanlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelerek ildeki vaka sayıları ve tedbir amacıyla kapalı işletmelerin mevcut durumları hakkında ortak açıklamalarda bulunuldu.
İş dünyasının salgının ilk gününden itibaren ildeki salgının yayılma hızının düşmesine yönelik üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiği ancak uzun süredir kapalı işyerlerinin ekonomik anlamda daha da derin hasarlar bırakacağına yönelik dikkat çekmek amacıyla SATSO Yönetim Kurulu A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde istişare toplantısı gerçekleştirildi.
SATSO Hizmet Binasında SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya SESOB Başkanı Hasan Alişan, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, SASİAD Başkanı Ümit Karayaka, SAKARYAGİAD Başkanı Zafer Bekdemir, ASKON Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz, Ekonomi Ticaret Derneği Başkanı Şamil Dedeoğlu, Üretim Ticaret Kurulu Derneği Başkanı Özkan Pınar, SAMİB Başkanı Günay Güneş, CADDER Başkanı Kemal Turgaç, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve SATSO bünyesinde Yiyecek, İçecek ve Konaklama sektörünü temsil eden 5. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyeleri, Komite Başkanı ve Komite Üyeleri ile SESOB bünyesindeki meslek odaları başkanları iştirak etti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı A.Akgün Altuğ, 1 Mart tarihi itibariyle, ülkemizde kademeli normalleşme süreci başladı. Bu kapsamda 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere illerimiz renklerle sınıflandırıldı. Sakarya olarak, yüz binde 139 oranla çok yüksek yani kırmızı iller arasında olmamız nedeniyle kontrollü normalleşme tam olarak gerçekleşmedi.
İlerleyen süreçte, gerek ilimiz erklerinin ve halkımızın hassasiyeti ile bu oran geçtiğimiz hafta yüz binde 90 oranına kadar düştü. Ancak turuncu seviyeye gelen ilimiz için beklenen normalleşme kriterleri başlamadı. Biz bunu halk sağlığının korunması anlamında anlayabiliriz. Ancak turuncu seviyedeyken vaka sayısı artan diğer illerimizin kırmıza dönmelerine rağmen hala kafe restoran başta olmak üzere işletmelerin açık kalması ve normalleşmeye devam ediyor olmalarına bir anlam veremiyoruz.
Hizmet sektörü ilimiz ekonomisinin önemli bir kısmını karşılamaktadır. Ve aylardır kapalı olan işletmelerin bir kısmı bir daha faaliyetine dönemeyecek noktaya gelmiştir. Bu bir sektörün mağduriyetinin ötesine geçerek ilimiz ekonomisinin de ciddi anlamda sarsılmaya başladığını da gösteriyor.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)