Eğitim

Geometriciler Derneği Sakarya’da kuruluşunu gerçekleştirdi

Türkiye geometricileri arasında birlik ve dayanışmayı sağlamayı hedefleyen Geometriciler Derneği, Prof. Dr. Murat TOSUN önderliğinde Sakarya Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi,..

Geometriciler Derneği Sakarya’da kuruluşunu gerçekleştirdi

Türkiye geometricileri arasında birlik ve dayanışmayı sağlamayı hedefleyen Geometriciler Derneği, Prof. Dr. Murat TOSUN önderliğinde Sakarya Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ile öğretim üyelerinin çalışmaları sonucu merkez olan Sakarya’da kuruldu. Dernek ivedilikle çalışmalarına başladı ve yurt çapında kurulacak şubelerin hazırlıkları yapıldı.

GEOMETRİCİLER DERNEĞİ’NDEN EĞİTİME TAM DESTEK

Hem ilimizde hem de ülke çapında İlk, Orta ve Yüksek Öğretimde geometri eğitiminin çekiciliğini, etkinliğini ve verimini arttırıcı etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor.

SAYGIN KONFERANSLAR GEOMETRİCİLER DERNEĞİ İLE YOLA DEVAM EDECEK

2012 yılından bu yana dünyanın saygın üniversiteleri ile ortaklıkla Kosova, Bosna Hersek, Avusturya, Yunanistan, Sırbistan, Macaristan, Ukrayna, Azerbaycan ve Makedonya’da düzenlenen ‘Uluslararası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları Konferansı’ 18 yıldır ülkemizde her yıl başka bir üniversite ev sahipliğinde düzenlenen ‘Ulusal Geometri Sempozyumu’ ve bunlar gibi yüksek bilimsel etkinliği olan konferansların Geometriciler Derneği tarafından düzenlenmesi planlanıyor.
Böylece ülkemizin geometri alanındaki araştırma, geliştirme ve uygulama potansiyelinin uluslararası düzeyde etkin ve öncü bir role sahip olması hedefleniyor.

BİLİMSEL DERGİLER GEOMETRİCİLER DERNEĞİ ÇATISI ALTINDA

Geometri ve matematiğin farklı alanlarında yayın yapmaya devam eden uluslararası bilim camiası tarafından ilgi ile takip edilen International Electronic Journal of Geometry, Mathematical Sciences and Applications E-Notes,
Universal Journal of Mathematics and Applications, Fundamental Journal of Mathematics and Applications,
Conference Proceedings of Science and Technology, Journal of Mathematical Sciences and Modelling, Communications in Advanced Mathematical Sciences
isimli bilimsel dergiler de Geometriciler Derneğinin bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek.

GEOMETRİCİLER DERNEĞİ FAALİYETLERİ HEYECANLA BEKLENİYOR

Türk Biliminin gelişmesine katkı sağlayacak tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine hazırlanan ve tüm dernek organlarının faaliyete başlaması için çalışan Prof. Dr. Murat Tosun ve dernek kurucuları çalışmalarına hızla devam edeceklerini heyecanla bildirdiler. Geometriciler Derneğinin kurulması ve yapılması planlanan bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetler bilim dünyası tarafından takdirle karşılandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL