Kendiside müzisyen olan Gelecek Partisi Sakarya İl Teşkilatı‘nın Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Ergün Özgör; Kafe, düğün salonu, lokanta ve restoran mekanlarının kapalı olması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gelecek Sakarya’lı..
Kendiside müzisyen olan Gelecek Partisi Sakarya İl Teşkilatı‘nın Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Ergün Özgör; Kafe, düğün salonu, lokanta ve restoran mekanlarının kapalı olması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Gelecek Sakarya’lı Müzisyen Ergün Özgör yaptığı açıklamasında; Sakarya Faal Müzisyenler ve Müzik Sevenler Derneği Yönetim Kurulu adına, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a işsiz kalan müzisyenler için yazılı soru önergesi verdiklerini söyledi. Soru önergesinde Kovid-19 salgını ile birlikte kapatılan lokanta, restoran, düğün salonu gibi mekanlarda çalışan müzisyenlerin ciddi bir mağduriyet yaşadığını, sosyal güvenceleri olmayan müzisyenlerin SGK’den işsizlik ödeneği talep edemediklerini belirttikleri ifade eden Ergün Özgör; “Lokanta, restoran, düğün salonu gibi mekanların 19 Mart itibariyle kapatıldığını hatırlattım bu dönemde işsiz kalan müzisyenler için bakanlığın bir destek planının bulunup bulunmadığını sorduk” dedi. Açıklamasının devamında müzisyenlerin çalışma koşullarından dolayı kredi ya da kredi kartı başvurularının olumsuz sonuçlandığını dikkat eden Özgör; “Müzisyenler, hükümetin açıkladığı ve belediyelerin sundukları yardımlara ulaşmada ciddi sorunlar yaşıyor. Çoğu vatandaşımız bu yardımlardan yararlandırılmıyor” diyerek, sıkıntıları ifade etti.
BAKANLIĞA ŞU SORULAR YÖNELTTİK
Bakanlığa ilettikleri soruları da dile getiren Ergün Özgör; “Lokanta, restoran, düğün salonu vb. işletmelerde müzisyen olarak çalışıp Kovid-19 salgınının ardından işsiz kalan ya da ücretsiz izne çıkarılan kişi sayısı kaçtır? bilginiz varmı
Lokanta, restoran, düğün salonu vb. mekanlarda müzisyenlik yaptığı halde mevcut durumda işsiz ve gelirsiz kalan insanlarımız için bakanlığınızın herhangi bir destekleme planı bulunmakta mıdır? Müzisyenlik yaparak hayatını idame ettiren vatandaşlarımızın bakanlık bünyesinde sunulan yardımlara başvurabilmesi mümkün müdür? Kısmi zamanlı çalışan müzisyenlerin, hükümetin ya da yerel yönetimlerin sundukları yardımları edinebilmeleri için herhangi bir yasal düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Salgın öncesinde müzisyenlik yapan vatandaşlarımız, isteğe bağlı sigorta şartları noktasında, SGK’ce belirlenen şartları yerine getirdikleri halde neden işsizlik ödeneğinden yararlanamamaktadır? Bu konuda yasal bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Özellikle işsiz kalan müzisyenlere devlet bankalarından 3 bin 5 bin ve 10 bin tl 6 ay gecikmeli para verdiniz işsiz kalan müzisyen arkadaşlarımız bunları ödemekte zorluk çekmektedir,bunlar için herhangi bir çalışmanız mevcutmu yoksa işsiz kalan müzisyen arkadaşlarımızın klavye saz gitar keman klarnet v.s v.s evlerine ekmek götürdükleri enstruman ve ekipmanlarını satarak mı ödesinler?“
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)