Covid-19 adı verilen ve çare olarak bulunduğu iddia edilerek piyasaya sürülen aşı tüm dünyayı bir konuda üçe bölmeyi başardı; aşı vurulmak isteyenler, aşıya güvenmediği için vurulmak istemeyenler ve kararsız olanlar…
Covid-19 adı verilen ve çare olarak bulunduğu iddia edilerek piyasaya sürülen aşı tüm dünyayı bir konuda üçe bölmeyi başardı; aşı vurulmak isteyenler, aşıya güvenmediği için vurulmak istemeyenler ve kararsız olanlar.
Aşı konusunda kararsız kalanların sayısı ise gün geçtikçe çoğalıyor
Dünya’da ve Türkiye’de aşının aşama olarak sağlık kurallarına aykırı geliştiğine vurgu yapan ve sayısı az derecede olmasına rağmen bu konuda görüş ve fikirlerini sosyal medya üzerinde kişisel hesaplarından paylaşan doktorlara göre aşı, küresel bir tezgahın son aşaması olarak adlandırılıyor. Bunun nedeni olarak da bilimselliğin dışında geliştiğini ve adı geçen her aşının bir muamma olduğunu kaydediyorlar.
Doktorlar ayrıca; teknoloji ile üretilen ve insan üzerinde denenen kısa orta ve uzun vadeli yan etkileri araştırılmış insanlık tarihinde hiçbir aşı yok. Kanser yapan pek çok büyük virüs var, bu virüslerin adı onkojenik virüsler, yani insan hücresinde çalışırken hücrenin kozmik odasında arıza yaratan virüsler şeklinde konuşarak, insan sağlığı açısından çok büyük tehlikelere yol açabileceğini belirtiyorlar.
Aşı Olan Gruplardaki Ön Rapor:
1: İki denek Biontech’in mRNA aşısı sonrası fenalaşarak hayatını kaybetti.
2: ABD Gıda ve ilaç dairesinin 8 Aralık 2020 tarihinde yayınladığı rapora göre aşılanan kişilerden plasebo (etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkartma haline plasebo denir ) grubundan da 4 kişi hayatını kaybetti.
3: Bir başka grupta aşı olduktan 7 gün sonra 3410 kişiden 409 kişi Covid-19’a yakalandı.
Aynı Gruptan 1594 kişi aşı vurulmalarına rağmen sonraki haftalarda yine covid-19 oldu.
4: Sigara içenlerin korono ile enfekte olma olasılığı önemli ölçüde daha düşük gözlemlendi.
5: Anketlere göre Fransızların yaklaşık yarısı aşı olmak istemiyor. Yeni bir aşı yasası aşılanmamış kişilerin belirli yerlere erişimini kısıtlayabilir.
6: Hollanda’da 87 bin doktor ve sağlık çalışanı “Biz Laboratuvar Faresi değiliz” diyerek aşı yaptırmayı reddettiklerini bildirdiler.
7: Nobel ödüllü Dr. Otto H. Warburg, ” Bir hücre 48 saat yüzde 35 eksik oksijen alırsa kanser hücresine dönüşür ” diyerek uyarıda bulunmuştu.
Üretim ve Kıtlık:
Korona önlemleri küresel kıtlığa yol açıyor mu ?
Rusya gıda ihracatını kısıtlıyor. Korona önlemlerinin bir sonucu olarak küresel kıtlığı uyaran çok sayıda endişeli ses var.
Kapalı sınırlar, kilitleme önlemleri ve diğer kısıtlamaları muhtemelen dünyanın birçok yerinde gıda üretimini olumsuz yönde etkileyecek gibi görünüyor.
DSÖ Sertifikaları Yasal ve Güvenilir mi?
Dünya Sağlık Örgütü, küresel olarak geçerli bir aşı sertifikası üzerinde çalışıyor. Sertifikanın uluslararası seyahatte standart hale gelmesi planlanıyor. İngiltere hükümeti, sağlık çalışanları için yayınladığı kılavuzda, mRNA aşısının doğurganlık üzerine etkilerinin bilinmediğini söyledi. Öte yandan Glaxo çalışanı bir yetkili, firmasının Gavi ile çalıştığını, Korona aşısı olanların %97’sinin kısırlaşacağını belirtti.
Dünya çapında 2020 yılı ölümler:
21.297 kişi Koronavirüs.
113.034 kişi mevsimsel grip.
228.095 kişi intihar.
313.903 kişi trafik.
390.908 kişi Hiv – Aıds
581.589 kişi alkol.
1.162.481 kişi sigara.
2.382.324 kişi açlıktan.
9.913.702 kişi kürtaj.
Kaynak : www.worlddometers.info
Özel Haber: Engin KUVEL
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)